Жандармерия на помощ в бурята
04.11.2023
Втори тур за Шумен: Професор срещу професор
05.11.2023

Полицията охранява изборните секции

Към 19 часа на 4 ноември е поета охраната на СИК на територията на област Шумен, където ще се проведе втори тур на изборите . Утре, преди началото на изборния ден секциите ще бъдат предадени на секционните комисии.

Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 2 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. Утре, 5 ноември сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен ще работи от 08:30 до 19:00 часа.

На тел: 054 800-588, спешен телефон 112 и 029011298, e-mail: izbori@mvr.bg и shumen@mvr.bg се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. Съобщенията трябва да са свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и да бъдат съотносими към дейността на МВР.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *