Полицията охранява изборните секции
04.11.2023
„АЛКОМЕТ“ АД: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МЕТАЛУРЗИ!
05.11.2023

Втори тур за Шумен: Професор срещу професор

Шумен избира кмет на втори тур. В битката един срещу друг днес се изправят проф. д-р Христо Христов от „БСП за България“ и проф. д.и.н. Георги Колев, издигнат от ГЕРБ. Двамата стигнаха до балотаж след като на първи тур миналата неделя нито един от тях не успя да събере доверието на повече от 50% от гласували в община Шумен.

Тогава за Христов гласуваха 26,74% или 8614 души, а Колев събра 21,56% или 5495 гласа.

С балотажи ще бъдат избрани и кметове на общините Каспичан и Велики Преслав, както и на град Плиска и 12 села – Белокопитово, Васил Друмев, Друмево, Ивански, Илия Блъсково, Лозево, Мадара, Панайот Волов, Марково, Могила, Кюлевча и Крива река.

В Каспичан битката е между управлявалата два поредни мандата Милена Недева, издигната на тези избори от „БСП за България“ и Златин Ценков от ГЕРБ.

За Велики Преслав се състезават досегашният кмет инж. Янко Йорданов от ГЕРБ и Христо Кюркчиев, подкрепен от ДПС.

Изборният ден започва в 7:00 ч. и приключва най-рано в 20:00 часа.  Ако след този час пред секциите има чакащи, гласуването може да бъде удължено, но с максимум един час – до 21:00 ч.

В деня на вота е забранена предизборната агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

Днес освен с хартиена бюлетина гласуваме и с машина.

Shumenonline.bg ще следи избирателната активност, нарушенията, както и резултатите от изборния вот. Може да ни сигнализирате за забелязаните от вас нередности на редакционната ни поща contacts@shumenonline.bg или на 0886 99 69 39. 

Сигнали, свързани с изборния процес, гражданите могат да подават до ОДМВР Шумен на тел: 054 800-588, спешен телефон 112 и 029011298, и e-mail: izbori@mvr.bg и shumen@mvr.bg. Съобщенията трябва да са свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и да бъдат съотносими към дейността на МВР.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *