Обвинен в убийството на баща си край Нови пазар ще бъде под стража
07.11.2023
Турнир по стрелба за празника на полицията
07.11.2023

Оспорват решения на ОИК Никола Козлево и Хитрино

Снимка: shumenonline.bg

Административен съд – Шумен насрочи за разглеждане в съдебно заседание жалбата на партия „Национално движение за права и свободи“ против решение на Общинска избирателна комисия Никола Козлево. С него са обявявани резултатите за избор на общински съветници в община Никола Козлево.

Оспорващият счита разпределеният мандат на 7 броя общински съветници, издигнати от МК „ДПС“ /БСП за България/ за недействителен поради допуснати груби, съществени нарушения в изборния процес в община Никола Козлево, които опорочават избора за общински съветници и ако не бяха допуснати, крайният резултат би бил различен. Въз основа на изложените в жалбата твърдения и доводи се отправя искане съдът да обяви избора на общински съветници от МК „ДПС“ /БСП за България/ в община Никола Козлево за недействителен.

Заседанието ще се проведе на 10 ноември от 10.00 часа.

Същият ден съдът ще разгледа и друго дело по жалбата против решение на Общинска избирателна комисия Хитрино. Жалба е допозирана от Г.Х.Х. в качеството му на кандидат за кмет на кметство село Студеница против решение на ОИК Хитрино, с което е избрана за кмет на кметство Студеница на първи тур Н.Ф.И.

Заседанието ще се проведе от 10.30 часа.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *