Благотворителен концерт „Да помогнем на Ники“
09.11.2023
Първи заседания на новите общински съвети в Каспичан и Венец
09.11.2023

Хасан и Ибрахим Игнатови със специален концерт в Шумен – част от зимното им турне

Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови тръгват на зимно турне в навечерието на Коледните празници. Младите виртуози ще зарадват почитателите на класиката в четири града в страната, сред тях и родния Шумен – на 1 декември. Специалният им проект „Клавиртуозно“ представя произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист, също и на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Концертът на Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъде в зала „Проф. Венета Вичева“ с начален час 18:30. Резервация на билети може да бъде направена на тел.: 0876694083, а на място могат да се закупят на бул. „Славянски“ 50.

Младите таланти ще имат концерти и в Плевен, Ямбол и Сливен. Целта на турнето им – от една страна да популяризира класическото изкуство сред родната публика, включително и сред младите хора, а от друга – да стимулира творческите изяви и разгърне потенциала на двамата пианисти.

Репертоарът от произведения на великите Лист и Шопен не е избран случайно. Той винаги се превръща в музикално „пиршество“ за почитателите на клавирното изкуство. А Хасан и Ибрахим Игнатови са способни да го претворят по неподражаем начин. В програмата на концертите са включени още и творби на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Братята-близнаци вече се утвърдиха като имена сред най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта, заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Първан Каменов каза:

    ДА СА ЗДРАВИ И ТЪРПЕЛИВИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *