Кампания за събиране на стари автомобилни гуми
16.11.2023
Съдът потвърди избора на Исмаил Ибрям за кмет на Никола Козлево
16.11.2023

Арест за мъж, налагал жена си с колан

Районният съд в Шумен уважи искането на Районната прокуратура за най-тежката мярка за неотклонение по отношение на мъж, който пребил половинката си, а след това я заплашил с убийство. Мярката бе гледане днес, а в залата като обвиняем се изправи 50-годишният Исмаил Ю.

Срещу мъжът са повдигнати две обвинения – за нанесен побой и закана за убийство.

Инцидентът станал на 8 ноември тази година в дома на пострадалата, с която двамата живеели на семейни начала. Свидетели на грозната сцена станали по-голямата 19-годишна дъщеря на пострадалата и невръстното им 5-годишно дете. Повод за възникналия скандал между двамата станало направеното от жена му кафе, което било със захар. В спорът била намесена й по-голямата дъщеря на пострадалата, за която Исмаил настоявал да продължи образованието. Скандалът прераснал във взаимно нанесени удари. Исмаил я налагал с ръце и крака по главата и цялото тяло, като използвал и колан. В яда си мъжът отправил и закани за убийство „ще те заколя теб и целия ти род“, след което отворил прозореца на жилището, хванал я за врата и я заплашил, че ще я хвърли от 8 етаж с думите ‘ще те хвърля и ще кажа, че си се самоубила“. Закани за убийство мъжът отправил и към 19-годишното момиче. Докато удрял жена си Исмаил ударил с колана и малката си дъщеря. С детето вече работят специалисти.

Според прокуратурата деянието е с висока обществена опасност, защото малкото момиченце е станало свидетел на насилието на бащата над майката. Освен това имало данни, че мъжът системно упражнявал насилие над жена си.

„Събраните доказателства сочат, че това е едно обичайно поведение на обвиняемия. Това е изграден у него обичаен модел на поведение, и за него очевидно е нормално да пребива съжителката си. Считам, че едно такова поведение не бива и не може да бъде толерирано, и не може да се отнасяме снизходително към него, в противен случай черният списък с жертви на домашно насилие, има голяма вероятност да бъде удължен“, каза прокурор Любомир Георгиев.

Обвинението поиска най-тежката мярка, а именно „задържане под стража“. Служебният защитник на обвиняемия поиска съдът да му наложи парична гаранция или домашен арест.

Пред съда мъжът разказа, че работел като международен шофьор и единствено той осигурявал средства за семейството. Полагал грижи за тях, но те не му отвръщали със същото.  Той поиска единствено да вижда детето си, което заради работата си виждал веднъж на няколко месеца.

Съдът обаче прецени, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Остави го в ареста. Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Шуменския окръжен съд.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *