Мъж падна и почина в изкоп
17.11.2023
Сърдечен удар покосил падналия в изкопа мъж
18.11.2023

Деца четат на деца

Първият „Ден на четенето“ се проведе днес в България. Организатори на инициативата са фондациите „Четене“ и „Детски книги“, както и сдружение „Книги и четене“. Идеята бе посрещната с радост и вълнение от редица шуменски училища, сред които и II ОУ „Д-р Петър Берон“.

В деня на четенето бероновите възпитаници донесоха любимите си книги. Макар и деца, които растат във време на скоростно развитие на технологиите, те изненадаха своите учители с изтънчения си литературен вкус. Оказа се, че познават добре както българските, така и световноизвестните автори.

„В днешно време имаме все по-малко възможност да четем на децата си. Времето, в което мама и баба четяха на децата си отмина. Ако ние израснахме в света на книгите, защото нямахме друга възможност, то днес е време отново да се върнем към забравеното старо. Вярвам, че в основата на развитието на човечеството, стои именно четенето“. Това каза за shumenonline.bg Красимира Чепишева, учител по български език и литература във II ОУ „Д-р Петър Берон“.

Инициативата цели да насочи вниманието към четенето като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения. Мотото на събитието е „Четенето дава възможности“.

Инициативата се организира с подкрепата на Stiftung Lesen (фондация „Четене“, Германия).

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *