Безплатен транспорт за феновете на женския хандбален отбор на Нови пазар
17.11.2023
Деца четат на деца
17.11.2023

Мъж падна и почина в изкоп

Мъж на 63 години е починал в изкопите на ВиК на ул. „Владайско възстание“ № 5 в Шумен. Това научи shumenonline.bg от свои източници.

В момента там се извършват дейности по подмяна на водопровода. Съседи на загиналия мъж разказаха, че малко преди това отишъл до аптеката, минал по мостчето на единия от изкопите, вероятно се спънал и паднал в него. По непотвърдена информация мъжът е издъхнал на място, като при падането си счупил врата.

Управителят на ВиК Шумен Иван Пушкаров научи за инцидента от нас. След разговор с изпълнителя на дейностите ДЗЗД „Шумен Аква“, той коментира случаят така“ „Много съжалявам за този трагичен инцидента. Уверявам Ви, че по дейностите се осъществява контрол и от самата фирма, и от строителния надзор“, каза Пушкаров.

От ДЗЗД „Шумен Аква“ също ни увериха, че са спазени всички изисквания съобразно проекта и законовите изисквания, има издаден протокол за въвеждане на временна организация на движение, разполагат с всички необходими строителни книжа, взети са всички необходими мерки съгласно Закона за осигуряване на безопасен труд.

Малко след инцидента снощи, наша репортерска проверка установи, че на място има табели, които сигнализират, че там има дълбоки изкопи, поставени са ленти, бализи и сигнални лампи, поставени са мостчета за преминаване по пешеходните пътеки.

От пресцентъра на ОДМВР Шумен потвърдиха за трагичния инцидент и заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство.

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. Виолета Тодорова каза:

    Възмутена съм това което прочетох в тези новини все няма виновни , освен потърпевшите.Дано.се вземат предвид обстоятелството.Жалко за гражданина и неговите, близки.Съоблизнования!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *