Сърдечен удар покосил падналия в изкопа мъж
18.11.2023
Екипът на Христов готов до дни
18.11.2023

Нинова в Шумен: При сглобката ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС сигурност не може да има

„При сглобката ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС сигурност не може да има. С тяхното поведение на сглобки и разглобки предизвикват само нестабилност, несигурност, липса на предвидимост какво ще се случи. Виждали сме как буквално за часове по кабинетите, след договорки, се сменят позиции“. Така коментира днес от Шумен договорката за дерогацията лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова. В Шумен тя ще се срещне с кметовете от областта, за обсъдят задачите пред социалистите в местната власт. В регионалната среща на кметовете присъстват членове на Изпълнителното бюро, народни представители от ПГ на „БСП за България”, председателите на Областните и Общинските съвети на партията и новоизбраните кметове и общински съветници на БСП от областите Шумен, Търговище, Разград, Варна, Добрич, Русе и Силистра.

„Асен Василев надигра всички, надхитри ги. Това, което искаха ПП и ДБ, се случи. Дерогацията ще отпадне от 1 март 2024 година. Това, което Делян Добрев и ГЕРБ правеха последните месеци с изваждането на документи, с критика към ГЕРБ, приключи. Свиват знамето на революцията. Очевидно ГЕРБ се предадоха. Не случайно вотът на доверие беше отложен, за да има време именно за тези договорки, от които няма нищо позитивно за българския народ“, допълни тя.

По думите й има реален риск за вдигане на цените за българската икономика и българските граждани. Тя е категорична, че дерогацията трябва да остане до края на 2024 година.

„Те се събраха единствено поради икономически интереси и договорката им за бюджет и правителство представлява разпределяне на порции за власт и пари. Вотът на недоверие трябва да бъде успешен. Просто не може повече България да се управлява по този начин. Този хаос, несигурност, нестабилност. Пълен хаос и разпад на държавата и държавността. Забрави се увеличаването на данъците, бонус-донос, данъка върху бакшишите, 3% дефицит. Нито дума, за това което чака хората. Нищо от съществените за България тези хора не ги интересува“, изтъкна Нинова.

Пред медиите в Шумен тя заяви още, че на местно ниво ще се работи в посока за създаване на работещо мнозинство.

„Още по време на кампанията поставихме на преден план обединение срещу модела на ГЕРБ, който в последните години управляваше и държавата, и феодалните общини. Успяхме да съберем много подкрепа и БСП да се превърне в обединение на различни партии съмишленици, с които да променим модела на управление“, посочи лидерът на социалистите.

Тя бе категорична, че в Шумен обединение между БСП и Левицата е невъзможно.

„Тези хора играха със собствен кандидат. Разцепиха партията. направиха много тежка кампания срещу БСП. Това не се забравя лесно. Поради това обединение в тази посока няма“, заяви Нинова.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *