Отворен е пътят Шумен-Русе
19.11.2023
С турнир по шах срещу насилието
19.11.2023

Нови пазар без ток

Снимки: Община Нови пазар

Разразилата се снощи силна буря е съборила редица стълбове и далекопроводи в община Нови пазар. Нарушени са ключови елементи от електрическата инфраструктура.

Заради лошите метеорологични условия на територията на общината е обявено бедствено положение. Оказана е помощ на бедстващите хора.

„Предприети са всички необходими мерки. Използваме целия ресурс, с който общината и всички останали институции разполагат. Правим всичко възможно до часове да се осигури проходимостта по общинската пътна мрежа, където е затруднено и да се възстанови електроподаването към Нови пазар и селата“, заяви градоначалникът на провелото се днес извънредно заседание на Кризисния щаб.

Кметът на община Нови пазар Георги Георгиев апелира жителите на общината да бъдат изключително внимателни и отговорни при придвижването си по пешеходните зони, както и по уличната инфраструктура.

Към този час са затворени пътя Стоян Михайловски -Мировци и Избул – Правенци.

От Община Нови пазар уведомяват гражданите, че в случай на беда могат да се обръщат за помощ на следните телефонни номера: 0885307775 -Община Нови пазар, 0537/22251- РУ град Нови пазар, 0537/27474 – РСПБЗН град Нови пазар, ФСМП – тел.112.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *