Профилактика на тока в Шумен и областта
20.11.2023
Възрастна жена загина при пожар, лумнал от цигари
20.11.2023

Викторина по случай 190 години от рождението на Добри Войнико

Викторина на тема: „190 години от рождението на Добри Войников – шуменски учител, будител, музикант и театрален деец” ще се проведе днес от 12.30 ч. в зала „Сава Доброплодни“ към НЧ „Добри Войников“.

В нея ще участват отбори с ученици от ППМГ „Нанчо Попович“, Професионална гимназия по икономика, СУ „Панайот Волов“ и ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Знанията на учениците за живота и делото на Добри Войников ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: доц. д-р Константин Константинов и доц. д-р Стефан Минков  – преподаватели в ШУ „Еп. К. Преславски“ и  г-жа Мюжген Юсуф – уредник в къщата-музей „Добри Войников“ в Шумен.

На 22 ноември – рождената дата на Добри Войников, от 16.30 часа в зала „Сава Доброплодни“ ще се състои церемония за отчитане на резултатите от обявения Национален конкурса на тема: „Войников и възрожденците, свързани с читалищното дело в Шумен“. В конкурса участие взеха ученици и студенти от Шумен, Варна, Разград, Благоевград и София. Наградите са осигурени от НЧ “Добри Войников-1856“. В тържеството ще участват и възпитаници на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, които ще поднесат музикални поздрави за участниците и отличените в конкурса. Изявата ще завърши с прожекция на филма „Домът”, посветен на Добри Войников и неговия кратък  живот, изпълнен с  народополезни дела. Филмът е подготвен от Киноклуб „Мадарски конник” към читалището с участието на РИМ – Шумен и къща-музей „Добри Войников”.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *