Преминава извънгабаритен товар
20.11.2023
И утре неучебен ден в Никола Козлево
20.11.2023

Новият Общински съвет избира

Важни решения ще направи новият Общински съвет на Шумен на първата си работна сесия. Дневният й ред  бе обсъден днес на Консултативен съвет, в който взеха участие представители на всички политически сили в състава на новия Общински съвет.

На заседанието на 30 ноември местните парламентаристи ще проведат избор на заместник-председател, постоянни комисии към Общинския съвет, както и комисия, съгласно Закона за противодействие на корупцията.

Тогава новоизбраният кмет на Шумен проф. д-р Христо Христов ще обяви новите заместник-кметове. В екипа му ще бъдат включени не само хора от партията, която го номинира, но и представители на политическите сили, които го подкрепиха на втори тур и с които Христов има подписани споразумения.

След кратки разисквания бе взето решение в дневния ред да бъдат включени 11 точки, сред които и едно питане.

Общинските съветници ще изберат временна комисия, която ще трябва да прецени дали е необходима актуализация на сега действащия правилник за дейността на Общинския съвет.

На заседанието съветниците ще трябва да определят свои представители за общите събрание на Асоциацията по ВиК, Националното сдружение на общините, Общинския и Областния съвет за намаляване риска от бедствия.

Заседанието ще се състои от 9.00 ч. в зала 363 на Община Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *