Мирис на газ паникьоса шуменци
20.11.2023
Мъртво пиян катастрофира край Шумен
20.11.2023

Евакуираха хора, попаднали в капана на зимата

Петима души, закъсали на пътното платно между селата Върбяне и Избул, са били евакуирани в нощта на бурята на 18 ноември.

Събота срещу неделя дежурните спасителни и противопожарни екипи са реагирали на множество сигнали. Премахнато е паднало дърво на пътя от Шуменското плато в посока към Новосел, нарязано и премахнато е паднало дърво върху лек автомобил Мерцедес на ул. „Жечко Попов“ в Шумен, дърво на пътя между село Костена река и Овчарово, пред гробищния парк в Шумен, паднало дърво между селата Вехтово и Друмево. Сигнал за паднало дърво в село Мадара бил приет в 01:30 часа на 19 ноември. След като премахнали нарязал падналото дърво, спасителният екип установил. Че по пътя има още множество паднало клони и дървета. Нарязани и отстранени са, а пътят- обезопасен. Премахнато е паднало дърво по пътя към Стария град в Шумен.

Оказана е помощ за евакуиране на бедстващи хора на пътното платно в кв. „Боймир“ в Каолиново, на други четирима на пътя Каолиново-Тодор Икономово.

В 23:54 часа на 18 ноември е приет сигнал за пожар в ел. табло на ул. „Димчо Попов“ в Шумен. На място бил пратен екип на РСПБЗН- Шумен, огнеборците заварили запалено табло. Пламъците били ликвидирани с помощта на прахов пожарогасител. Не е допуснато разпространението им.

Малко след 13 часа е приет сигнал за пожар в отпадъци на ул. „Ихтиман“ в село Каспичан. Пожарът бил загасен с 3 тона вода.

В неделния ден спасителните екипи са премахнали паднали дървета на бул. „Мадара“ в Шумен, на пътя между Нови пазар и Каспичан, и квартал Калугерица на Каспичан. Премахнат е паднал върху лек автомобил Ситроен клон в Шумен, премахнато е паднало дърво на пътното платно в село Жълъд.

Оказана е техническа помощ за обезопасяване на изкъртен комин на ул. „Панайот Волов“ в Шумен, оказана е техническа помощ на община Нови пазар, доставен е електрогенератор, оказана е техническа помощ в жилище в Шумен, оказана е техническа помощ за обезопасяване на лек автомобил след катастрофа, на закъсал лек автомобил между Тодор Икономово и Каолиново.

Ликвидиран е пожар в комин на ул. „Жечко Спиридонов“  в Шумен, пожар в комин на стая на ул. „Дочо Михайлов“ в Никола Козлево.  Оказана е помощ на паднала жена в стая в жилището й на ул. „Цар Иван Александър“ в Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *