Десетки населени места остават без ток
27.11.2023
Този петък в Шумен – Хасан и Ибрахим излизат с вълшебен концерт пред родната публика
27.11.2023

Певицата Луна на съд за имотна измама

Певицата Луна Йорданова се изправи днес пред районния съд в Шумен. Делото срещу нея е за имотна измама. Наследници на починал възрастен мъж от Шумен твърдят, че певицата придобила техен имот с измама. Имотът е панелна гарсониера на ул. „Септемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че придобила апартамента, тъй като 10 години го стопанисвала. Мъжът, чиято собственост бил имота, починал през 2011 година. Негови наследници по закон са 10 души, които твърдят, че певицата никога не е живяла в жилището. Димите им потвърждават и съседи на покойника.

Пред журналисти адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние.

„Между починалият мъж и Луна Йорданова няма никаква връзка. Доколкото ми е известно тя има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители. Ние твърдим, че тя никога не е живяла там“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че се дори се грижила за възрастния мъж преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. Няма данни обаче тя да е плащала данъците на имота.

„Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение на даден имот да го придобиеш по давност, но тук това не се е осъществило. Наследниците са го придобили по закон. няма правило, че когато не упражняваш правото си на собственост го губиш“, категоричен е Пламен Тотев.

Заради извършени процесуални нарушения при призоваването на Луна Йорданова и съответно нарушеното й право за защита, делото не тръгна.

Защитникът на певицата адвокат Ивайло Тошев подадена молба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Певицата е обявила и насрещен иска срещу наследниците на имота.

Кандидатката за президент на изборите през 2021 г. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана.

Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г.

shumenonline.bg

 

 

9 Comments

 1. Нико каза:

  Каква.певица е.тая.мутреса. Стига сте писали простотии.За нея само
  лудницата.

  • Данчо каза:

   Нее метреса а пумиярка

   • Бедния шуменец Анонимен каза:

    Отложила делото за март месец 2024.гд всички медии в съдъ да дойдат да видят измамницата какъв тятър ще завърти в Шуменския съд

 2. коко каза:

  това за схемата и целия град го знае само не и тея дето взимат заплати да си мишкуват

 3. Иван каза:

  Няма ништо общо с починалия тои ми е приятел има дъщеря и жена а тази измамница гледа в квартала кои имот да открадне

 4. Добри каза:

  Мьрша курва боклук

 5. Данчо каза:

  Нее метреса а пумиярка

 6. Бедния шуменец Анонимен каза:

  Измамница на бедни хора с имоти ще яде дървото …..сбабичосана курва

 7. Баи гошо каза:

  Сбабичосана дърта нагла алчна измамница и крадла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *