Успокоява се зимната обстановка в община Търговище
28.11.2023
Закъсали в преспите и паднали клони върху автомобили
28.11.2023

Горски чистят пътната мрежа от паднали дървета и клони

Снимка: СИДП

Служители на СИДП продължават да помагат при разчистване на паднали дървета и клони населените места и пътната мрежа.

Вчера дежурният екип на ДГС-Търговище премахна падналите дървета в отсечката село Лиляк-село Александрово, за да може машините на почистващата фирма да минават безпрепятствено. В стопанството са сформирани три екипа, които имат готовност да отговорят на сигнали от телефон 112 и кметовете по места.

Всички служители на ДГС-Нови пазар се включиха вчера в почистването на града и по-малките населени места в общината. Екипите на стопанството са премахнали изкоренени дървета и прекършени от снега клони на територията на училищата, детските градини и парковете. Горските са прерязали и дърветата, които пречат на почистването на улиците в града и на преминаването на хората в междублоковите пространства.

Екипи на ДГС-Смядово и ДГС-Преслав почистиха вчера пътя между двата града, а служители на шуменското стопанство прерязаха всички паднали дървета в отсечките Овчарово-Костена река, Вехтово-Друмево и пътя за Новосел, По молба на енергийното дружество е разчистен от паднали борове и района на електропровода от 5-ти километър до Хибридния център по свиневъдство.

Днес екипите на ДГС-Шумен започват работа на Шуменско плато, където също има много прекършени дървета. Заместник директорът на СИДП инж. Петър Ганев е поискал пътя, който минава през парка, да бъде разчистен, за да може горските да работят спокойно и да достигнат до проблемните участъци без проблем.

Работата по отстраняване на паднали дървета в 18 стопанства в обхвата на предприятието ще продължи докато има сигнали от общините и кметовете на малките населени места.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *