Времето ще се затопли
30.11.2023
Шумен загуби гостуването си на ЦСКА София със 72:90
30.11.2023

36 акта за пушене на закрито

Снимка: Pixabay

36 акта за тютюнопушене в закрити помещения са съставили инспекторите на РЗИ Шумен от началото на година досега. Това съобщават от здравната инспекция.

От тях издадените наказателни постановления са 20. При другите 16 е сключено споразумение с наказващия орган, като в такъв случай наложеното наказание глоба се определя в размер на 70% от предвидения минимум, като нарушителят приема да заплати размера на глобата в 14-дневен срок от сключването на споразумението.

От съставените актове два са на юридически лица и след издадените наказателни постановления от директора на РЗИ им е наложена „имуществена санкция“  в размер на 3000 лева.

В единия случай инспекторите са установили, че кафе-аперитив по пешеходната зона на бул. „Славянски“ в Шумен е допуснало нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, като в допълнително изградено помещение  и при плътно затворени подвижни стени и таван, клиент нарушава забраната за тютюнопушене. Фирмата обжалвала в съда, но актът бил потвърден на две инстанции.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *