Търговище търси финансиране за 5 приоритетни обекта
05.12.2023
Полицията проверява магазините за пиротехника
05.12.2023

Балетна формация „Търговище“ представя „Лешникотрошачката“

Балетна формация „Търговище“ към Центъра за младежки дейности и инициативи (ЦМДИ) представя премиерно спектакъла „Лешникотрошачката“ по музика на Чайковски. Събитието ще се състои на 18 декември, от 18.00 ч., в Драматичния театър и се реализира с подкрепата на Община Търговище.

Хореограф на постановката е Жени Господинова, която е родом от Търговище, но от години живее и твори в Канада. Адаптацията е на настоящия ръководител на балетната формация Севдалина Стойчева. Цялата творческа дейност се осъществява под напътствията на основателя на състава и почетен гражданин на Търговище Мариам Макарнаян.

В спектакъла ще участват общо 60 балерини от всички възрастови групи на формацията. В ролята на Клара ще се превъплъти Михаела Николова, а на принца – Йоана Мурадян. В образа на фея Драже ще видим Калина Стайкова.

Приказният свят от историята на „Лешникотрошачката“ е пресъздаден от сценографа Емил Неделчев. Костюмите са дело на Лиляна Пантелеева, Мариана Петрова и фирма „Спортлайн“.

Балетният спектакъл е коледен подарък за жителите на града от Община Търговище, а пропуските за него са безплатни. Те могат да бъдат получени от стая „Информация“, на първия етаж в сградата на ЦМДИ, от четвъртък, 7 декември.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *