ДПП „Шуменско плато“ благодари на доброволците
05.12.2023
Балетна формация „Търговище“ представя „Лешникотрошачката“
05.12.2023

Търговище търси финансиране за 5 приоритетни обекта

Снимка: shumenonline.bg

Община Търговище подаде 5 проекта за финансиране към Министерството на финансите, във връзка с разработването на проектобюджета за 2024 г. Проектите за които се иска финансиране, са за строеж и ремонт на обекти общинска собственост, благоустрояване, изграждане на водопроводи.

Кандидатства се за средства за ремонт на сградата на бившата Земеделска банка и преустройството й в изложбени зали. Иска се финансиране и за довършването на втората клетка на депото за битови отпадъци край село Пайдушко. Подаден е и проект за благоустрояване на зоната на общинските пазари. Финансиране се иска още за изграждането на довеждащ водопровод до село Овчарово и за ремонт на спортна зала „Иван Ангелов“.

Всички подадени обекти са с изготвени проекти, с готовност за  реализация и имат разрешение за строеж, каквито са изискванията за финансиране.

Съгласно нормативната уредба, община Търговище е с допустим индикативен бюджет до 16 милиона лева. Предложените от нашата община обекти са с общ бюджет от близо 15 млн. лв.

При евентуално повишаване на прага на допустимото финансиране, местната администрация е в готовност да предостави допълнително проекти за основен ремонт и реконструкция на улици и общински пътища.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *