Изловиха водачи без книжки на пътя край Омуртаг
07.12.2023
Концертът „Чудеса по Рождество“ представя Духов оркестър „Васил Абрашев“
07.12.2023

Женски хор „Златна лира“ подготвя концерт за Международния ден на хоровото изкуство

Концерт по повод Международния ден на хоровото изкуство подготвя Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище. Той ще се състои на 11 декември, от 18.00 ч., в концертната зала на читалището в Търговище.

В концерта ще участват и гостуващи състави. Това са Детски хор „Добри Христов“ от Варна и Смесен хор „Железни струни“ от Разград.

С оглед на предстоящите празници, репертоарът и на трите хора ще се състои изцяло от коледни произведения.

Диригентът на местния състав Илиана Иванова е подготвила разнообразна програма от характерни за предстоящите коледни и новогодишни празници песни. Със солови изпълнения ще се изявят певицата Симона Рускова и хористките на „Златна лира“ Полина Радева и Цветина Ванева.

Специално участие ще имат и възпитаници на Детска градина №7 „Снежанка“. Техни танцови изпълнения ще допълват музикалната програма, а част от децата ще влязат в ролята на коледари.

Концертът ще завърши с общо изпълнение на трите хора на произведението „Vivat musica“.

Входът за концерта е свободен. Диригентът Илиана Иванова и дамите от „Златна лира“ отправят покана за присъствие към всички съграждани. Нека споделим заедно радостта и обединяващата сила, която музиката и предстоящите празнични дни носят.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *