Къде спира токът днес
07.12.2023
Полицията търси очевидци на тежък пътен инцидент с пострадала жена
07.12.2023

Пропадналият асфалт по ул. „Съединение“ е временен

Положената асфалтова настилка в пропадналия участък по ул. „Съединение“, зад съда в Шумен, е временно решение. Основното асфалтиране на този участък ще бъде извършено напролет. Това каза за shumenonline.bg инж. Асен Тодоро от Автомагистрали „Черно море“.

Той обясни пропаданията с липсата на технологично време на улягане на насипите и интензивния трафик в участъка.

„Работният участък се намира в най-натоварената част от административния център на града, където движението е изключително интензивно и съответно ремонтните дейности създаваха сериозен дискомфорт за гражданите. Проведохме работна среща с Община Шумен, на която се взе решение да се ускорят насипните дейности в участъка и постоянната организация на движението да бъде възстановена възможно най-бързо, по възможност преди началото на учебната година, тъй като на същата улица се намира и едно от най-големите училища в града“, обясни инж. Тодоров.

Така с цел да се намали неудобството на гражданите, изкопите в работния участък бяха засипани, а постоянната организация на движение възстановена, без да е положена асфалтова настилка.

Заваляли жалби от граждани, които се оплакали от силно запрашаване на въздуха. За да се спести и това неудобство на гражданите, от фирмата положили временния асфалт.

Падналите обилни снегове и дъждове обаче, компрометирали настилката изцяло.

„Основният проблем в участъка са изключително близо разположените съществуващи комуникации – водопровод и газопровод, което допълнително затрудни засипването и уплътняването на изкопите около шахтите“, допълни инж. Тодоров.

Настилката по ул. „съединение“ ще се възстанови при благоприятни атмосферни условия.  Срокът за изпълнение на обекта по договор е до септември 2024 година.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *