Спасяват Детското отделение на сесията
08.12.2023
Има задържан за тежкия инцидент с 61-годишната жена
08.12.2023

Ветеран празнува 102-ия си рожден ден

Ветеранът от Втората световна война редник Никола Пенчев отпразнува днес своя 102ри рожден ден.

Редник Пенчев е единственият жив ветеран на територията на област Шумен. Живее в село Златна нива, а за него се грижи дъщеря му Виолета.

Рожденият ден на ветерана беше отбелязан с тържество, което се проведе в салона на НЧ „Васил Левски 1927” село Златна нива. Гости на тържеството бяха зам.-областният управител на област Шумен, председателят на Общински съвет Каспичан, зам.-кметът на община Каспичан, председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ), представители на Асоциацията на българските ветерани миротворци (АБВМ), военнослужещи от Военно окръжие – Шумен, ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Царев брод, певческа група „Вечна младост”, както и кметът и жители на село Златна нива. 
В деня на своя личен празник ветеранът получи много цветя и подаръци. Столетникът беше уважен и поздравен с поздравителни адреси от името на областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев, кметът на община Шумен проф. Христо Христов, кметът на община Каспичан г-н Златин Ценков, председателят на Общински съвет Каспичан г-н Тодор Тодоров, председателят на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов, председателят на Областната организация на СВВБ о.з. полк. Николай Калев, началникът на Военно окръжие – Шумен подп. Георги Георгиев и от председателят на АБВМ о.р. полк. инж. Стефан Давидов. 
Никола Пенчев е роден в село Згориград, Врачанско през далечната 1921 година. Участвал във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар. Ранен е в боевете край Стражин и Страцин през 1944 г. 
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *