Ветеран празнува 102-ия си рожден ден
08.12.2023
Мъжът, блъснал полицай, наруши домашния си арест
09.12.2023

Има задържан за тежкия инцидент с 61-годишната жена

63-годишен мъж от Шумен е задържан за вчерашния пътен инцидент, при който тежко пострадан 61-годишна жена. Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. След инцидента са извършени множество оперативни действия от полицейските служители за установяване на извършителя.

Жената пострада вчера сутринта около 7.20 ч. на кръстовище, образувано от бул. “Мадара“ с бул. “Ришки проход“ в града. Водачът нарушил правилата за движение и блъснал пресичащата 61-годишна пешеходка. Пострадалата е откарана в шуменската болница с множество наранявания и опасност за живота. Установена е ампутация на лявата ѝ ръка под лакътната става, фрактура на седем ребра вдясно и пневмоторакс на бял дроб.

Работа по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура.

От пресцентъра на ОДМВР Шумен напомнят на водачите да шофират разумно, да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни в тъмните часове на денонощието, на разсъмване и когато се стъмнява. Апелират пешеходците да бъдат внимателни, да не изкачат внезапно на пътното платно, тъй като не могат да предвидят действията на водачите дали ще могат да спрат навреме, за да ги пропуснат да пресекат.

От там отправят апел и към всички, които стават свидетели на пътно-транспортни произшествия. „Разбираме интересът ви да бъдете репортери и да качите „новината“ във фейсбук и другите социални мрежи. Бъдете сигурни, че е невъзможно да получите помощ от екипите на спешна помощ, не е възможно на място да дойдат спасителни екипи и полицейски служители, ако не подадете сигнал на телефон 112 или в полицейското управление и да съобщите за инцидент. Не забравяйте, че всеки от нас може да попадне в ситуация, в която да има нужда от помощ. Помислете си дали забравената в подобна ситуация гражданска съвест би помогнала за изясняване на факти и обстоятелства при произшествие“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *