Прокуратурата протестира условната присъда на Жечко Кюркчиев
08.12.2023
ЕЦТП с позиция за условната присъда на Жечко Кюркчиев
08.12.2023

Санират сградата на община Шумен

Санират сградата на Община Шумен по проект за 3,951 млн. лева. Инвестицията е от Националния план за възстановяване и устойчивост и е насочена към обекти на държавните и общински администрации.

Средствата се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Администрацията ще съфинансира дейностите със собствени 229 хил. лв.

Одобрени са проекти за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административните сгради в село Мадара. Одобрената сума по ПВУ за кметството е 829 хил. лв., а собственото съфинансиране е 120 хил. лв.

Одобрени са и проектите на общините Велики Преслав, Никола Козлево, Каспичан и Смядово.

За саниране на кметството във Велики Преслав ще бъдат отпуснати 1,227 млн. лв.,  при съфинансиране в размер на 32 400 лв.

В община Никола Козлево ще се обновят сградите на 4 селски кметства – в Църквица, Крива река, Каравелово и Цани Гинчево.

Сумата за сградата на община Каспичан  е 640 512 лв., със 76 444  лв. съфинансиране.

Парите за кметството в Смядово  са 1,011 млн. лв., а съфинансирането е 524 712 лв.

Целта е след ремонтите сградите да постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и да спестяват минимум 30% от първична енергия.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Светеца каза:

    Вие нормални ли сте бре:
    Ще облепите – „Община Шумен по проект за 3,951 млн. лева. “ Нима си нямате за какво друго да ни харчите ПАРИТЕ? Вие от архитектура и строителство РАЗБИРАТЕ ЛИ? Каква ефективност ще имате при обличане на сграда със 80% прозорци? Ще зазиждате прозорците ли? При положение, че общински сгради са в руйни, ще харчите пари за нещо което не се нуждае от ремонт. Явно вървите по стъпките на РАЗРУШИТЕЛЯ любо христов или пък той ви е оставил в наследство мина която на вместо да разминиране със нужния сапьор, ще предпочетете да взривите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *