ЕЦТП с позиция за условната присъда на Жечко Кюркчиев
08.12.2023
Ветеран празнува 102-ия си рожден ден
08.12.2023

Спасяват Детското отделение на сесията

Казусът със свличащата се сграда на Детското отделение в Шумен влиза за обсъждане на последната за тази година сесия на Общинския съвет. Заседанието ще се проведе на 19 декември от 9.00 ч. в зала 363 на Община Шумен. Това стана ясно на провелия се днес Консултативен съвет, в който взеха участие на всички политически сили в местния парламент.

До Общинския съвет е изпратена докладна записка, с която се търси съдействие за финансиране и основен ремонт на 4 етаж от МБАЛ Шумен, където ще бъдат пребазирани Детско отделение и отделението по хемодиализа. За целта е необходимо съветниците да гласуват промени в бюджета за 2023 година.

Дневният ред на декемврийската сесия съдържа общо 45 точки, сред които и четири питания. Питанията до администрацията касаят ремонт на улици, състоянието на подлезите  и осветлението в града.

Съветниците ще трябва да решат дали да прехвърлят на държавата язовир „Градище“, както и отпадането на такса „Престой“ за таксиметрови автомобили в двора на МБАЛ Шумен, в рамките на 30 минути.

В дневния ред на сесията е включен за обсъждане и въпросът с ценообразуването на „Синя зона“ в различните райони на града.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *