Промени в обществения транспорт от 1 февруари в Търговище
01.02.2024
44% от жилищата в Шуменско нямат канализация
01.02.2024

80 000 лв. отделя Община Търговище за подпомагане на спортните клубове

Снимка: Община Търговище

От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на заявления в Община Търговище за финансово подпомагане на спортните клубове. Сумата за стимулиране на дейността на клубовете се запазва в миналогодишния й размер от 80 000 лв.

Средствата ще се разпределят на база постижения на състезателите през годината, по реда на общинска наредба. Те ще бъдат преведени на два транша през годината.
Размерът на финансовото подпомагане за един спортен клуб не може да превишава 18% от общия размер на сумата, която се отделя за подпомагане.
Допълнителни точки носят организирането и провеждането на прояви за популяризиране и насърчаване на спортната активност.
Припомняме, че 10 клуба имат договори с Общината за ползване под наем на общински спортни бази. Сумите за наем са символични, с цел подпомагане на спорта. В допълнение, Общината отделя и 55 000 лв. от бюджета си за консумативи, с които тези клубове да покриват разходите си. От своя страна пък спортните клубове имат задължението да поддържат в чист и изряден вид обектите, които ползват.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *