Пожар от отоплителен уред
06.02.2024
БМВ осъмна с щети
06.02.2024

Ветеринарен лекар превърна мазе в накооранжерия

Криминалисти от областната дирекция в Шумен преустановиха незаконна дейност за отглеждане и притежание на наркотични вещества, задържан е 37-годишен местен жител.

Съседи на задържания твърдят, че това е Красен Крумов, ветеринарен лекар и бивш инспектор в Агенцията по храните, който през 2018 година бе хванат с добре отгледани двуметрови канабисови насаждения в дома си в „Дивдядово“.

Малко след 10 часа вчера, след получен оперативен сигнал, че мъж от Шумен отглежда растения от вида на конопа са предприети процесуално- следствени действия. В имот в града, обитаван от 37-годишния шуменец, е извършено претърсване. В избено помещение криминалисти намерили 18 растения от вида на конопа в различен стадий на растеж, с височина между 90 и 130 см.

Пригоденото за отглеждане на канабисовите растения мазе било оборудвано с лампи,  вентилатори, агрегати, таймери. На таванско помещение и прилежащо сервизно помещение са иззети общо около 3 кг. суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала н канабис. 37-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК и чл. 354 В ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *