Мъж падна и се удари лошо, полицаи му се притекоха на помощ
07.02.2024
Температурите днес до 20 градуса
08.02.2024

Задържаха под стража бившия инспектор на БАБХ, отглеждал канабис в дома си

Окръжният съд в Шумен наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишният бивш инспектор на БАБХ Красен Крумов, който за втори път бе хванат да отглежда канабис.

В дома му на ул. „Генчо Панайотов“ №40 в кв. „Дивдядово“ бяха открити 18 растения от вида на конопа в различен стадий на растеж и височина между 90 и 130 см. Младият мъж, ветеринарен лекар по професия, превърнал дома си в наркооранжерия, оборудвана с лампи,  вентилатори, агрегати, таймери. През 2018 година той бе задържан за същото престъпление, „реколтата“ от което възлизаше на 380 кг канабис. Тогава бе осъден на 2 години „лишаване от свобода“, ефективно.

Срещу него прокуратурата е повдигнала две обвинения – за притежание на наркотици с цел разпространение и отглеждането им.

Защитата му адвокат Лидия Ангелова поиска да му бъде наложен „домашен арест“, тъй като макар и рецидивист Красен бил добросъвестен по отношение на спазване на мярката.

В подкрепа на това пред съда свидетелства майка му Даниела Вичева, която разказа, как синът й стриктно спазвал наложения му „домашен арест“ още при първото му задържане през 2018 година.

Самият Красен Крумов също поиска по-лека мярка, за да бъде с приятелката си и да се грижи за животните си кокошки и пуйки.

Обвинението поиска най-тежката мярка за отклонение, поради реалната опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Съдът счете, че макар и реабилитиран, деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като не са изминали 5 години от предходното. Освен това има достатъчно данни младият мъж да е съпричастен към двете повдигнати му обвинения. Съдът мотивира определението си и с това, че досъдебното производство е в начален етап и не са изключени допълнителни огледи на местопрестъплението, на което Красен реално трябва да изтърпи евентуална по-лека мярка.

„Досъдебното производство продължава, заедно с органите на полицията работим активно по него. Ще бъде финализирано в разумни срокове. За това престъпление законът предвижда от 5 до 15 години „лишаване от свобода“, заяви пред медиите наблюдаващият прокурор по делото Яна Николова.

Защитата на Красен Крумов адвокат Лидия Ангелова отказа да коментира наложената мярка.

Определението може да се обжалва или протестира в тридневен срок от днес пред Апелативен съд Варна.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *