Сериен крадец задигна крава, друг-пералня и бойлер
07.02.2024
Всички училища на едносменен режим
07.02.2024

Изловиха 24 водачи с телефон в ръка зад волана

33 неправоспособни водачи са установени да шофират в област Шумен през месец януари. По време на проверките  с нередовни пътни документи са били 354 водачи, а 234 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство.

15 са водачите, установени от контролните органи, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация до 1, 2 промила,  а с промили над 1,2 %  са деветима. Шестима са дали положителна на наркотични вещества и техни аналози проба.

И през януари най-голям е броят на установените нарушения за превишение на скоростта. От общо 5135 нарушения през първият месец от новата година за скорост са 1860. За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 867 водачи, 172 не са ползвали обезопасителен колан или каска, 349 не спазвали предимство, знаци и сигнали, а 24 са ползвали мобилен телефон по време на движени. 50 са временно отнетите свидетелства за управление на моторни превозни средства през януари,  прекратена е регистрацията на 50 пътни превозни средства, а от движение временно са спрени 26.

Регистрираните пътно-транспортни произшествия през януари са 63, от тях тежки са 9 с 14 ранени участници в пътното движение.  За пресичане на забранено или нерегламентирано място са санкционирани 31 пешеходци.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Петър каза:

    „15 са водачите, установени от контролните органи, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация до 1, 2 промила, а с промили над 1,2 % са деветима. “
    Правите ли разлика между промил и процент? Спрете да разпространявате фалшиви новини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *