Засякоха мъж без книжка на нередовен мотопед
08.02.2024
Прецедент: Губернаторът закри важно заседание заради отсъствието на три общини
08.02.2024

Пожар в стая изпепели имущество, огнеборци гасиха боров масив

Снимка: shumenonline.bg

На седем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи на РДПБЗН- Шумен през последните 24 часа.

В 11:54 часа е приет сигнал за пожар на Лозевско шосе. Към мястото на произшествието бил насочен екип на РСПБЗН- Шумен. Огнеборците заварили да горят борови иглички в боров масив.  Пожарът бил погасен с ръчни пръскачки, като помощ са оказали служители на ДГС- Шумен. Пламъците са ликвидирани с помощта на 200 литра вода, не е допуснато разпространението им. Пожарът е без нанесени материални загуби. Спасена от опожаряване е 50 декара иглолистна гора.

Малко след 14 часа е ликвидиран пожар в отпадъци в двор на временно депо за събиране във Велики Преслав. Пожарът възникнал след загребване на отпадъци от растителен произход от фадрома и товаренето им за извозване от тежкотоварен автомобил. Пламъците са ликвидирани с помощта на 2500 литра вода, не са допуснати материални загуби.

Оказано е съдействие за пренасяне на болен мъж от жилището му от Велики Преслав до екип на спешна помощ.

Малко след 10:30 часа е прието съобщение за пожар в сухи треви и отпадъци в квартал Калугерица. На място бил пратен екип на РСПБЗН- Нови пазар. Пожарът бил погасен с помощта на 2 тона вода.

В 13:54 часа вчера е получен сигнал за пожар в стая на къща в Смядово. Към ул. “Райна Княгиня“ е насочен противопожарен екип. На място огнеборците от участъка на пожарната в града предприели незабавни действия за ликвидиране на пожара. Пламъците унищожили мебели и друго домашно имущество, опушени са около 150 кв. м стени. Къщата е спасена от опожаряване. Пожарът възникнал след късо съединение.

Погасен в късните следобедни часове е пожар в сухи треви на двор в село Черни връх. Спасена била една къща.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *