Росен Борисов от РДПБЗН Шумен е „Пожарникар на годината“
09.02.2024
Концерт „Любов… Магия“
09.02.2024

Зловещото лице на войната в Украйна в изложба

Софийският форум за сигурност и Съюзът на офицерите от резерва “Атлантик” са организатори на представянето в Шумен на изложба „Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки“.

Откриването ще се проведе от 11:00 часа на 12 февруари в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” – гр. Шумен. Изложбата се организира със съдействието на посолствата на Украйна и САЩ и с подкрепата на Областния управител на област Шумен. Снимките и детските рисунки разкриват зловещото лице на войната в Украйна, показвайки разрушенията на гражданската инфраструктура и войната през погледа на най-малките. Изложбата може да бъде посетена в периода 12-13 февруари в Регионалната библиотека.

На откриването ще присъстват Йордан Божилов- Председател на Софийския форум за сигурност, областният управител проф. Добромир Добрев. Покани за откриването са изпратени до кмета на община Шумен проф. Христо Христов, председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова, кметовете на общините в област Шумен, ректора на  Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“  проф. Наталия Витанова и др.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *