Стажантска програма за работа в Областната администрация
09.02.2024
Зловещото лице на войната в Украйна в изложба
09.02.2024

Росен Борисов от РДПБЗН Шумен е „Пожарникар на годината“

Главен инспектор Росен Борисов – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен стана комплексен победител в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ 2023 г. Той получи статуетка, грамота и почетен знак на МВР III степен.

Наградата връчи министър-председателят на Р България академик Николай Денков. Награди бяха връчени и от заместник-министрите Христо Стефанов и Ивелина Дундакова.

През февруари 2023 г. Росен Ботисов бе изпратен в турския град Антакия за оказване на помощ на пострадалото население след възникналото земетресение. Изпълнява мисия по търсене и спасяване на оцелели хора с помощта  на специализирана техника за издирване.

През септември ръководи Модула за наземно гасене на горски пожари с автомобили в Република Гърция. Пожарът е определен като най-големият горски пожар на територията на Европейския съюз. Помощта, оказана от модула, е овладяване на пламъците в национален парк Дадиа, спасени жители на село Лавара.

Борисов организира и лично работи с децата от движението на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, провежда десетки обучения по пожарна безопасност и защита на населението на ученици в област Шумен, включително и по проект „Равен достъп до училищното образование в условия на кризи“.

Дългогодишен състезател е по пожароприложен спорт и инструктор по физическа подготовка на служителите от регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен. За съществен принос за изпълнението на конкретни професионални задачи и постигнати високи професионални резултати служителят е награждаван многократно.

На тържествената церемония присъстваха директори на дирекции в МВР, ръководители на държавни структури, представители на партньорски организации, структури на неправителствения сектор и колеги.
Наградените служители в конкурса „Пожарникар на годината“ получиха статуетка и грамота, а комплексният победител – почетен знак на МВР III степен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *