Изнудват жена с голо видео, съблякла се, докато й гледат на карти
12.02.2024
59-годишен се почерпи, нощува в ареста
12.02.2024

Задържаха мъж, подпалил на два пъти сухи треви

54-годишен мъж от Новосел е задържан в полицейското управление в Шумен за палеж. Минути след 16 часа в неделния ден в дежурната част на РДПБЗН- Шумен е приет сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Новосел. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН- Шумен. Пламъците са ликвидирани веднага, не е допуснато разпространението им.

Два часа по-късно отново е прието съобщение за пожар в сухи треви в землището на село Новосел. При пристигане на място огнеборците заварили пожар на много голяма площ. Сухи треви и храсти горели от двете страни на пътя. На помощ в гасенето, поради силния вятър пристигнали още два противопожарни екипа. Пламъците тръгнали в посока към село Средня и иглолистната борова гора. Унищожени са 2 пчелни кошера и 10 пчелни семейства. Огнеборците успели да спасят 50 действащи пчелни семейства.

Екипите погасили пламъците с помощта на 6 тона вода, ръчни пръскачки, моторни духалки. Пожарогасенето е  било на площ от около 130 000 кв. м. Спасени от опожаряване са 50 декара иглолистна гора, фургон, 80 пчелни кошера.

Задържан за палежа около 19:30 часа снощи  е 54-годишен мъж от село Новосел. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК  продължава.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *