Огнеборци в Търговищко гасиха микробус и смесена гора
12.02.2024
Полицаи засадиха елхичка
12.02.2024

Изловиха водач без книжка и двама на нередовни коли

Неправоспособен водач, управлявал в едногодишния срок на наложено му по административен ред наказание е установен на 9 февруари около 21,35 ч на бул. „Ал. Стамболийски“ в Търговище. 46-годишният водач от град Габрово управлявал лек автомобил „Опел“ Астра с търговищка регистрация – собственост на жена от село Априлово, община Попово.

В хода на проверката е установено, че същият управлява автомобила, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като за същото по вид нарушение е наказван по административен ред в едногодишен срок с влязло в сила на 16 март 2023 година наказателно постановление. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Две бързи полицейски производства за управление на нерегистрирано МПС е образувала полицията в Търговище и Омуртаг.

На 10 февруари около 16,24 часа в село Беломорци, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Смарт“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 62-годишен водач от същото село. В хода й е установено, че автомобилът е със служебно прекратена от 5 септември 2023 година служебна регистрация заради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На същия ден в 17,20 часа на ул. „Г. Сарджев“ в село Търновца, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо“ Експерт, собственост и управляван от 74-годишен правоспособен водач от същото село. По време на проверката е установено, че автомобилът е с прекратена от 28 септември 2022 година регистрация по реда на чл. 143, ал. 6 от Закона за движение по пътищата – въз основа на писмено заявление от собственика, че моторното превозно средство е прието за разкомплектоване,  и след предоставяне от същия на табелите с регистрационните номера.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *