20 нови камери с изкуствен интелект ще следят за нарушители на пътя
12.02.2024
Ефективна присъда за мъж, блудствал с малолетно момче
12.02.2024

Конкурс за рисунка за Деня на влюбените

За деня на „Свети Валентин – Ден на влюбените“, Регионална здравна инспекция – Шумен обявява конкурс за дигитална рисунка под наслов „Стих за обич“.

Целта е чрез картина и стих/цитат от стихотворение от български поет и с помощта на техниките на дигиталното изкуство, младите хора да изразят чувства на обич, любов, привързаност, нежност.

Инициативата е част от регионалната кампания по повод 14 февруари – „Свети Валентин – Ден на влюбените“ и от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания.

Конкурсът стартира на 14 февруари, а крайният срок е 31 март.

В него могат да участват ученици от V до XII клас на училищата в област Шумен, които ще са разпределени в две възрастови групи:

І група – от V до VIII клас;

ІІ група – от IX до XII клас.

Всеки участник може да изпрати до две творби. Дигиталните рисунки за участие в конкурса очакваме до 31 март 2023 г.  на електронен адресdoz@rzi-shumen.net.

Творбите следва да са придружени със следната информация: име и фамилия на участника, училище, възраст, телефон за връзка и попълнена декларация от родител/настойник.

Изисквания за дигиталната рисунка:

·  темата да отговаря на зададената

·  да съдържа цитат на стихотворение от български поет

·  резолюция минимум 1200х800 пиксела

·  оформлението на листа да е в пейзажна ориентация

·  без ограничение в използването на графични  редактори и AI инструменти

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на интернет страницата на РЗИ – Шумен на 15 април. Предвидени са по три отличия и предметни награди за отличилите се участници във всяка възрастова група.

РЗИ – Шумен ще създаде електронна книжка с отличените творби от конкурса, която ще изпрати на институции от област Шумен по повод 19 май – Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

 За допълнителна информация: РЗИ – Шумен на тел. 054/800 717.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *