Започна дългочаканият ремонт на напоителния канал
12.02.2024
Изловиха водач без книжка и двама на нередовни коли
12.02.2024

Огнеборци в Търговищко гасиха микробус и смесена гора

Снимка: Пресцентър ОДМВР Търговище

Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за възникнал пожар в купе на микробус, паркиран в стопански двор в село Острец, община Търговище. В резултат на инцидента бусът е унищожен. Благодарение на намесата на огнеборците е предотвратено огънят да обхване и паркиран в близост до микробуса комбайн.

През почивните дни дежурни екипи на районните служби ПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали в сухи треви, храсти или отпадъци поради небрежност при боравене с открит огън. При един от тях – в землището на село Стеврек в община Антоново, са спасени от огъня 5000 декара смесена гора, 4 сграда и 80 кошера с пчели, а при пожар в сухи треви и храсти в землището на село Семерци в същата община бързата професионална намеса на пожарникарите е спасила от огъня 10 декара смесена гора. Там пожарът е обхванал 25 000 кв. м площ.

Огнеборците са погасили и пожари в сухи треви в землищaтa на село Голямо Соколово, община Търговище, на село Зараево, община Попово; два пожара в село Зелена Морава и в труднодостъпна местност в землището на село Пъдарино в община Омуртаг; в сметище край село Висок в същата община; в село Светлен, община Попово – в близост до републикански път II-51.

През периода е погасен също без преки загуби пожар в покрив на постройка в землището на град Попово, вероятната причина, за който са попаднали горящи сажди в изолацията на покривната конструкция. Реагирано е и на сигнал за паднало дърво на пътя от град Омуртаг за село Обител, затрудняващо движението на МПС. Дървото своевременно е било отстранено от пътното платно.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *