Дилър рецидивист отново се изправя пред съда
21.02.2024
Изненада: Зам.-кметът проф. Светла Станкова се оказа от „Възраждане“
21.02.2024

Обновяват още едно училище в Шумен, изграждат и спортни площадки

Снимка: facebook III ОУ "Димитър Благоев"

Още едно училище в Шумен ще подобри енергийната си ефективност със средства Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС. Отпуснатите средства са в размер на 3,732 млн. лева. С тях III ОУ „Димитър Благоев“ ще обнови базата си. Училището кандидатства по друга програма на МОН, по която, ако бъде одобрено, ще има възможност да изгради и физкултурен салон.

По проекта ще бъде направена топлоизолация на покрива, стените и пода. Ще се монтират нови прозорци и врати от PVC профил. Ще се изгради нова отоплителна инсталация, ще се монтира ново енергоспестяващо LED осветление.

Седем училища в областта са с одобрени проекти за спортни площадки на открито. Такава ще изгради Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен. Училището ще разполага със 110 000 лв. Нова спортна площадка ще има и Професионална техническа гимназия „Симеон Велики“ във Велики Преслав, отпусната сума е 139 898 лв.

С  99 757 лв. Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Преслав ще направи основен ремонт на съществуваща спортна площадка

Спортните си площадки ще обновят четири училища в община Каспичан.  Обединено училище „Христо Ботев“ в град Каспичан ще направи основен ремонт на съществуваща спортна площадка с 80 000 лв., а СУ „Панайот Волов“ в Каспичан ще изгради нова спортна площадка с 130 000 лв.

Обединено училище „Пенчо Петков Славейков“ в село Марково ще получи 99 998 лева. С тях в училището ще се построи нова спортна площадка. Основен ремонт на съществуваща  ще направи Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски“ в град Плиска със сума от 68 000 лв.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *