Приемен ден на кмета
26.02.2024
Задържаха трима, пушили трева в младежката сфера
26.02.2024

Почиващи огнеборци спасиха хотел от пожар, дете закъса в асансьор

На 14 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи през последните три денонощия.

През изминалите 24 часа е ликвидиран пожар в сухи треви в Смядово, оказана е техническа помощ за обезопасяване на лек автомобил след пътно-транспортно произшествие с материални щети в кв. ‘Мътница“, оказана е помощ за пренасяне на болен мъж от стая на ул. „Първа“ в Шумен.

В 10:30 часа на 25 февруари е получен сигнал за пожар в котелно помещение на хотел в Плиска. Към адреса е насочен противопожарен екип на РСПБЗН- Нови пазар. След пристигане на място станало ясно, че пламъците са ликвидирани от водач на специален автомобил и пожарникар от РДПБЗН- Русе, почиващ в хотела. Опушени са около 60 кв. м. стени, унищожени са два бойлера, буферен съд,  пелетен котел и помпени групи. Пожарът, който възникнал след техническа неизправност в котелно помещение е погасен с помощта на 300 л. вода. Хотелът бил спасен от опожаряване.

Малко преди 14 часа в неделя е потърсена помощ от спасителен екип на РСПБЗН- Нови пазар след сигнал за закъсало дете в асансьор на ул. „Патриарх Евтимий“ в града. След пристигане на адреса станало ясно, че бащата на детето го е извадил от асансьора. По всяка вероятност е закъсало след детска игра.

Петък срещу събота са посетени четири сигнала за произшествия. Оказана е помощ за пренасяне на болна жена от жилището й на ул. „Марица“ до екип на спешна помощ и на мъж от жилището му на ул. „Август Попов“ в града до линейка. Ликвидиран е пожар в сухи треви на бул. „Ришки проход“, в който са спасени овощна градина 20 декара, четири сгради, 6 пчелни кошера и един лек автомобил. Ликвидиран е пожар в сухи треви в село Ружица, в който не са допуснати материални загуби.

В съботния ден са ликвидирани пожари в сухи треви във Върбица, в землището на село Нова бяла река, и край село Марково, при който е спасена от опожаряване смесена гора.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *