Серия от интерактивни игри в ЧБ „Иван Радов” Нови пазар
01.03.2024
Авария на булевард в Шумен
01.03.2024

Баба Марта в библиотеката

Снимки: НЧ "Христо Ботев - 1872" град Нови пазар

Детско утро  „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ се проведе в читалищна библиотека „Иван Радов” към НЧ „Христо Ботев-1872” в град Нови пазар. В него взеха участие второкласниците от СУ „Васил Левски“. Децата от II „а“ клас с класен ръководител Гергана Евлогиева и техните връстници от II „б“ клас с класен ръководител Грета Чилиева бяха посрещнати от внучката на Баба Марта, която ги запозна с историята и обредността на 1 март. След това те посрещнаха и самата Баба Марта, която им разказа легендата за празника и ги зарадва с красиви мартенички и пожелания.

Като знак на благодарност малчуганите рецитираха стихчета и пяха песни, посветени на Баба Марта. След това много от децата подновиха своите читателски карти, избраха си интересни книжки и получиха книгоразделители  безплатно.

Събитието е съвместно с пенсионерски клуб „Възраждане“ град Нови пазар.

Дни преди това се проведоха три работилнички за мартеници. Първи гостуваха децата от  3 „а“ клас с класен ръководител Мариела Енчева от СУ „Васил Левски“, следвани от своите връстници от 3 „б” клас с класен ръководител Йорданка Иванова. Последната работилничка събра учениците от 2 и 4 клас от ОУ „Никола Й. Вапцаров”.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *