Сигнал до прокуратурата срещу зам.-кмета проф. Светла Станкова
28.03.2024
„Ключ на град Шумен“ за Фикрет Индже
28.03.2024

Купата на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ по волейбол и хандбал остава в Шумен

Завършиха турнирите по баскетбол, волейбол и хандбал за „Купата на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, които се проведоха в СЗ “Младост”, СК “Плиска” и Тренировъчна зала към Градски стадион “ П. Волов“. Шест Центъра за подкрепа за личностно развитие от Варна, Плевен, Русе, Търговище, Разград и Шумен премериха сили в три вида спорт за момичета и момчета. Състезанията стартираха с турнир по мини хандбал на 23-ти март за момичета и момчета, където възпитаничките на Мая Пешева показаха, че шуменската школа е номер 1. Втори се класираха русенци (смесен отбор момичета и момчета), трети са варненци (смесен отбор момичета и момчета) и на четвърто място школниците от Шумен с учител Христина Великова, които играят за първи път.

Състезанията продължиха с турнири по волейбол в три възрастови групи за момичета – детски волейбол, мини волейбол и момичета под 14 години. Домакините при момичета под 14 г. с учител Звездица Здравкова победиха в изключително оспорвани срещи своите връстнички от УСШ Русе и УСШ Разград и се окичиха със златните медали,. Втори се класираха разградчанки, а бронза остана за школничките от Русе. В мини волейбола отново след тайбрек Здравкова изведе шуменки до първото място. Малко късмет не достигна в решаващият гейм на школничките от УСШ “ Хан Крум“ на Елка Ганчева и те отстъпиха на разградчанки в детският волейбол.

В същият ден в зала “Младост” се проведоха турнирите по мини баскетбол за момичета и момчета с общо 6 отбора. След оспорвани срещи при момчетата първи се класираха възпитаниците на ЦПЛР-ОДК Търговище, втори са ЦПЛР-УСШ Плевен, а трети останаха възпитаниците на Росен Иванов от Шумен. В интригуващите срещи при момичетата се оформи следното класиране : първи са плевенчанки, със сребърните медали се окичиха възпитаничките на Иванка Крумова от УСШ „Хан Крум“ и бронза остана за разградчанки.

В турнирите най-изявените спортисти бяха отличени с индивидуална награда за „Най-полезен състезател“. Наградите са осигурени от Община Шумен.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *