Безстопанствен електропровод оставил Шумен без вода
29.03.2024
Набелязаха мерки за недопускане разпространението на Африканска чума по свинете
29.03.2024

Редица инициативи в Седмицата на гората

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и … обща отговорност!“.

С почистване в защитената местност „Божур поляна“ ще стартира Седмицата на гората в ДГС-Търговище. На следващият ден ще бъдат залесени дръвчета на територията на стопанството, а на 3 април ще се извърши попълване на тополова култура в отдел 24 н.

На 1 април ръководството на ДГС-Омуртаг е планирало почистване с граждани, медии и представители на общината на терен в землището на село Веренци. На следващият ден пред ученици, граждани и журналисти ще бъдат представени предимствата и недостатъците на залесяването и естественото възобновяване. Ще бъде направена демонстрация на различните начини за залесяване в землището на село Панайот Хитово. На 3 април стопанството ще отвори врати за всички, които се интересуват от лесовъдската професия.  Ще бъдат наградени и децата, които тази година се включиха в традиционния конкурс за рисунка организиран от териториалното поделение. На следващият ден горски и служители на областна администрация Търговище ще залесяват в землището на село Горна Хубавка. В петък горският педагог на стопанството ще организира уроци с децата от ФК „Реял Омуртаг“ в местността „Кайника“. С уроци по Горска педагогика ще отбележат празника и лесовъдите от ДЛС-Черни Лом.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *