Определиха най-добрите футболисти и лекоатлети
29.03.2024
Залесяване, почистване и открити уроци през Седмицата на гората
30.03.2024

Самозащита за жени: Ключът към личната сигурност и самочувствие

В свят, където сигурността и защитата са от основно значение, умението за самозащита е жизненоважно, особено за жените. Научаването на техники за самозащита, не само може да Ви предпази от потенциални опасности, но може да Ви помогне да се чувствате по-силни, уверени и независими.

Ето някои важни принципа, които всяка жена трябва да познава:

Бъдете внимателни и осъзнати

Първата стъпка към успешната самозащита е да обръщате повече внимание на заобикалящата Ви среда и да придобиете навика да откривате потенциалните опасности. Не пренебрегвайте интуицията си и бъдете нащрек при ситуации, които изглеждат подозрителни.

Използвайте своя глас

В случай на опасност използвайте своя глас като средство за поддържане на вниманието около Вас. Хладнокръвно и спокойно имитирайте разговор с мъж, че идва да Ви посрещне, помахайте с ръка, че го виждате. Бъдете уверена в думите и действията си.

Никога не се чувствайте виновна

Никога не трябва да се чувствате виновна за собствената си защитата. Вашето право на самозащита и лична сигурност трябва да бъде винаги водещ фактор във всяка ситуация.

Участвайте в обучения по самозащита

Посещаването на курсове или обучения по самозащита е отличен начин да научите ефективни техники за защита. Такива програми Ви учат как да се защитите от физически нападения и как да използвате силата на опонента във ваша полза.

Самозащитата е повече от просто физически умения – тя е основана на Вашия ментален статус и увереност. Познаването на Вашия потенциал за самозащита може да промени начина, по който виждате себе си и света около Вас. Забравете страха, забравете, че сте жена, забравете, че сте „слаба“ и бъдете уверена в уменията и знанията, които ще научите. Помнете, че Вашата сигурност и спокойствие са от изключително значение и никога не трябва да се колебаете да ги защитите.

В Шумен от 6 април (събота) стартира курс по самозащита за жени и девойки с мотото „Защити се без страх“, водещи инструктори са Валери Василев и Владислав Маринов. Курсът е 6-месечен, след което се полага практически и теоретичен изпит, завършилите го получават официален сертификат за придобитите знания и умения. Мястото на провеждане е на ул. „Хан Крум“ № 4 /под цветния пазар/. Практиките ще се провеждат събота и неделя от 10:00 часа.

Повече информация можете да получите на 089 671 5214 – Владислав Маринов.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *