Самозащита за жени: Ключът към личната сигурност и самочувствие
29.03.2024
Проф. Катя Кайрякова е новият общински лидер на БСП Шумен
30.03.2024

Залесяване, почистване и открити уроци през Седмицата на гората

Снимки: СИДП Шумен

Залесяване с граждани в отдели 128о и 129д организира екипът на ДГС-Шумен на 2 април. Ден след това горските ще събират автомобилни гуми, които са изхвърлени на територията на ПП „Шуменско плато“.

През цялата седмица от разсадника на стопанството ще бъдат предоставяни фиданки на различни организации. Те ще бъдат залесени както в рамките на града, така и на подстъпите към платото. Всички прояви са свързани със Седмицата на гората, която тази година се отбелязва от 1 до 7 април под мотото „Гората е живот и … обща отговорност!“.

Залесяване на площ от 97 декара ще бъде извършено в ДГС-Нови пазар през Седмицата на гората. Участъкът се намира в землището на село Кюлевча, община Каспичан. Едновременно с това ще се проведе и съвещание по стопанисване.

През цялата седмица горските педагози на стопанството ще проведат уроци с деца от ДГ „Китка“, ДГ „Зорница“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Калина Малина“.

В началото на празничната седмица експерти от ДГС-Преслав ще проведат с деца урок по залесяване в отдел 167 я, като едновременно с това стопанството ще отвори врати за всички, които се интересуват от професията на лесовъда. Ще бъде извършено и почистване на сметищата в района на село Кочово и чешмите: „Авджия“, „Студени кладенци“ и чешмата в отдел 166 а.

Със Зелено училище за всички деца от община Венец ще стартира Седмицата на гората в ДЛС-Паламара. По време на занятието учениците ще разберат защо е важно да пазим гората чиста и какво правят горските, за да съхранят зеленото богатство на страната ни. След урока, всички участници, както и служители на община Венец, ще се включат в почистване на горските територии в близост до населеното място. Ден по-късно в стопанството ще гостуват ветерани, които дълги години са работили в Паламара. След пролетната ваканция горските педагози на СИДП и служители на стопанството ще организират уроци с всички деца от 1 до 4 клас в общините Венец, Хитрино и Каолиново.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *