Проф. Катя Кайрякова е новият общински лидер на БСП Шумен
30.03.2024
Почерпен подкара трактор на село
31.03.2024

Дрогиран рецидивист зад волана

23-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества, в срок на наложена принудителна мярка и отнето свидетелство за управление.

В ранните следобедни часове на петъчния ден екип на полицейското управление в Нови пазар спрял за рутинна проверка на ул. ”Петър Берон” в града водач на лек автомобил „Мерцедес“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 23-годишен местен жител. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е лишен от правото да управлява, след като през януари миналата година бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества и техни аналози.

Четири пъти при проверки на пътя е установяван да шофира след положителна на наркотични вещества проба, два от които в срока на наложена принудителна мярка. Тестът с дръг чек в петък отчел положителна на амфетамин и метамфетамин проба.

Автомобилът бил спрян от движение през 2016 година, нямал технически преглед и застраховка „Гражданска отговорност”. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. Случаят е докладван на компетентната прокуратура, работата по него продължава.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *