Полицията организира беседи с абитуриентите
01.04.2024
Два смъртни случая на работното място през 2023 година
01.04.2024

Гората е живот и обща отговорност

Празничната седмица на гората за лесовъдите в Омуртаг започна с почистване с граждани на замърсени места от горски територии. В проявата се включиха лесовъди и служители на стопанството, както и представители на община Омуртаг.

Повече от два часа бяха нужни, за да се разчистят всички натрупани отпадъци край чешмата в землище на село Веренци. От кметската администрация бяха осигурили багер и машина с ремарке, благодарение на които по-големите струпвания на боклуци бяха натоварени и изхвърлени директно на сметището.

Лесовъдите удовлетворени от свършената работа благодариха на присъстващите и си пожелаха по – малко проблеми от това естество и повече залесяване и грижи за гората.
Събитията в празничната програма на ДГС-Омуртаг ще продължат на 2 април със залесяване в землището на село Панайот Хитово. Ръководството на стопанството кани всички граждани, лесовъди, представители на общината и медии да се включат в кампанията. Горските ще очакват всички желаещи пред административната сграда на стопанството на ул. „Г.С. Раковски“ № 21, в 8:30 часа. Участниците в залесяването ще научат какви са предимствата и недостатъците на залесяването и естественото възобнояване. Предвидено е и посещение на възобновителен участък от държавна горска територия, демонстрация и разкриване на интригуващи тайни за горската професия.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *