Мъж е с изгаряния от пожар, огнеборци спасиха 150 декара гора
01.04.2024
Малчугани откриха Седмицата на гората
01.04.2024

Двама с алкохол зад волана, други двама без книжка

Снимка: shumenonline.bg

Двама водачи, управлявали под въздействието на алкохол са задържани до 24 часа.

На 29 март в 19,47 часа в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Дукато“ със старозагорска регистрация – собственост на жена от град Ловеч и управляван от 54-годишен неправоспособен водач от същия град. На ляв завой водачът е изгубил контрол над управлението на автомобила и се е блъснал вдясно в еластична преграда (мантинела). При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,27 промила. Той е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 30. март около 15,50 часа на ул. „Цар Освободител“ в град Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 306“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 48-годишен правоспособен водач от същия град. В хода й е установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,90 промила. Той е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Омуртаг. На 31 март около 14,50 часа на ул. “Цар Освободител“ – в близост до кръстовището с ул. „Св. И. Рилски“ , е извършена полицейска проверка на товарена автомобил „Вито 108“ с великотърновска регистрация, собственост на жена от село Майско, община Елена. При проверката е установено, че автомобилът е управляван от неправоспособен 55-годишен водач от село Асеново, община Стражица, който не притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван по административен ред в едногодишен срок за същото деяние с влязло в сила на 12 април 2023 г. наказателно постановление,

На 31 март около 12 часа в село Кьосевци, община Антоново, е извършена полицейска проверка на мотопед „Ямаха“ без поставени регистрационни табели на определените за това места. Мотопедът е бил управляван от 41-годишен неправоспособен водач от село Долна Хубавка, община Омуртаг. В хода на проверката е установено, че моторното превозно не е регистрирано по надлежния ред.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *