Приемат заявки за участие в Традиционния пролетен панаир в Търговище
01.04.2024
Двама домашни насилници в ареста
01.04.2024

Куче бедства в шахта, домакиня с газов котлон подпали тераса

На седем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 72 часа. В петък срещу събота са погасени два пожара в сухи треви и храсти в село Конево и в близо до водоема в село Ловец. Двата пожара са погасени с помощта на гръбни пръскачки. Пламъците до Конево били в няколко огнища, в непосредствена близост до тях имало засята нива в житни насаждения. Пожарът край Ловец е ликвидиран с тупалки, бил на площ от около 50 000 кв. м. Пожарите са без материални загуби.

Събота срещу неделя е ликвидиран пожар в метален контейнер за смет на ул. „Марица“ в Шумен. Малко след 15:30 часа е приет сигнал за бедстващо куче в крайпътна шахта в землището на село Миланово. Спасителен екип на РСПБЗН- Велики Преслав спасил четириногото.

В 16:01 часа на 31 март в дежурната част на РСПБЗН- Шумен е приет сигнал за пожар на тераса на жилище на седми етаж на ул. „Китка“ в града. Към адреса са насочени четири противопожарни екипа. След пристигане на място огнеборците заварили да гори тераса и частично кухненско обзавеждане. Собственичката на жилището успяла да го напусне. Пламъците тръгнали след като готвила на газов котлон. Установила, че от спирателния кран излиза огън и направила опит да изгаси пламъка като завила котлона със сухи одеяла. Пламъците се разраснали. Погасени с за помощта на 1000 л. вода. Унищожени са мебели, техника, домашно имущество, дограма, опушени са около 100 кв. м стени. Сградата е спасена от опожаряване.

Ликвидирани са два пожара с сухи треви в землището на село Белокопитово и в село Жълъд. Пламъците са ликвидирани с 4 тона вода, не са допуснати материални загуби.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *