Пиян на мото фреза
01.04.2024
Двама с алкохол зад волана, други двама без книжка
01.04.2024

Мъж е с изгаряния от пожар, огнеборци спасиха 150 декара гора

Снимка: shumenonline.bg

Мъж е пострадал при пожар в стопанска постройка в квартал „Еревиш“ на град Антоново. Пожарът е възникнал на тавана й. 78-годишен мъж е получил изгаряния по ръцете и главата при опита си да евакуира имуществото си и куче от горящото помещение. Мъжът е транспортиран в МБАЛ-Търговище и е настанен там за лечение, без опасност за живота. В резултат на инцидента са унищожени: около 80 кв. м покривна конструкция, няколко мотоциклети, скутери и велосипеди, компресор за гуми. На сигнала за инцидента са реагирали два екипа на РСПБЗН-Антоново с два противопожарни автомобила. Своевременната им професионална намеса е предотвратила огънят да обхване и намиращи се в близост до постройката три сгради. Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията.

100 декара широколистна гора и 50 декара иглолистна гора в землището на село Таймище, в близост до пътя за град Антоново, са спасени от огъня в резултат на бързата реакция на екип служители на РСПБЗН-Антоново на получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви.  Пожарът е обхванал 25 000 кв. м площ.

За периода от 29 март до 1 април екипи на службите ПБЗН в област Търговище са погасили без преки загуби още няколко пожара, причинени от небрежност при боравене с открит огън в община Търговище – в сухи треви във вилна зона „Драката“ край град Търговище, в близост до пътя между селата Голямо Соколово и Бистра в община Търговище,  до пътя село Здравец – Дралфа в същата община; както и два пожара в сухи треви и храсти в землището на село Александрово. Погасен без преки загуби е и пожар в сухи треви в землището на село Китино в община Антоново, и в землището на град Омуртаг.  

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *