Малчугани откриха Седмицата на гората
01.04.2024
Гората е живот и обща отговорност
01.04.2024

Полицията организира беседи с абитуриентите

От днес до края на учебните занятия в присъствена форма ще се проведат превантивни беседи с ученици, на които предстои завършване на последния етап от училищното образование. Те ще бъдат свързани с безопасността на движение по пътищата, като ще им бъдат дадени и препоръки за безопасното пътуване и придвижване към местата за провеждане на абитуриентските балове.

На абитуриентите и техните родители да бъде разяснено, че контролът за нарушения на движението по пътищата е постоянен, извършените нарушения се заснемат и след това се взима отношение.

Предстои да се проведат срещи с училищните ръководства и органите на местната власт, на които да се набележат мерките за опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата при провеждането на абитуриентските балове и публичните прояви.

Целта на пътните полицаи е да засилят чувството на отговорност за безопасно шофиране преди, по време и след абитуриентските празници. Отново ще бъде им обърнато внимание как животът им може да се преобърне след една необмислена постъпка, след сядане зад волана след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози или шофиране с превишена и несъобразена скорост.

sbumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *