Анкетьори ни питат за доходите
02.04.2024
Времето днес
03.04.2024

ДГ „Дружба“ отбеляза международния ден на детската книга с писателката Галена Върбева

Днес, децата от група „Калинка“ при ДГ „ Дружба“  Шумен получиха своите грамоти за участие в националния творчески конкурс „Билките оживяват чрез децата“. Темата на рисунките беше по сцени от приказката „Баба Мравка и лечебните билки“ от Галена Върбева. Рисунките участваха в надпревара със стотици други рисунки  на деца от цялата страна и бяха оценени от четиричленно жури.

Писателката Галена Върбева бе гост на детската градина,  не само за да връчи на децата награди от конкурса, но и за отбелязването на празника на детската книга. Благодарение на директорката Анна Георгиева и на целия учителски колектив, празникът се превърна в истински музикален спектакъл.

Датата 2 април не случайно е избрана за международен ден на детската книга. На тази дата през 1805 г. е роден известният датски писател Ханс Кристиян Андерсен.  През 1958 г. ЮНЕСКО учредява т. н „Международен Златен медал“ на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда.

През 1967 г. по инициатива на Международния съвет на книгите за млади хора, 2 април е обявен за международен ден на детската книжка.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *