Изловиха двама дрогирани зад волана
02.04.2024
Празници на детската книга в библиотеката
02.04.2024

Забравен хидрант потопи строеж

Забравен отворен хидрант на ул. „Индустриална“ в Шумен наводни строителен обект. За това сигнализира в редакцията на shumenonline.bg собственикът на обекта Данаил Кънчев.

Водата заляла строежа му в петък сутринта, след поредното спиране на водоподаването за града. Ядосан още сутринта, мъжът отишъл във ВиК да се жалва. От дружеството веднага изпратили екипи, които отводнили обекта.

„Отворили са крана да обезвъздушат системата и са го оставили. Когато водата дошла се стекла в строежа. Хидрантът се намира само на няколко метра от строежа. Всичко е във вода. Наново трябва да укрепим основите. Унищожени са 50 кв. м кофражи за около 8 000 лева“, пресмята Кънчев.

В отговор на наше запитване от ВиК Шумен заявиха, че към настоящия момент се очаква експертна оценка и решение на застрахователната компания за евентуалния размер на щетата. В случай, че не бъде постигнато съгласие, въпросът ще бъде решаван по съдебен път.

Относно хидрантите – било стандартна общоприета практика за обезвъздушаване на водопроводната мрежа след извършване на строително-ремонтни работи по нея, както и за промиването ѝ.

Данаил Кънчев е категоричен, че ако дружеството не поеме щетите, ще търси правата си в съда.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *