2 май неучебен ден за училищата в община Шумен
18.04.2024
Облачността ще е значителна, на места отново ще превали
19.04.2024

Сигурност за жителите на Каолиново

Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес между директора на ОДМВР- Шумен, кмета на община Каолиново Нида Ахмедов и неговите заместници.

Кметът посочи, че между полицията и общинска администрация има добро взаимодействие. „Приоритетите ни за работа са едни и същи- да пазим живота, здравето и собствеността на жителите в общината“, заяви Ахмедов. „Каквото зависи от нас ще го направим, за да се чувстват спокойни хората“, допълни той.

Ст. комисар Георги Гендов посочи, че пътната безопасност е сред важните приоритети на министерството и контролът на водачите за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества ще продължи интензивно. „Виждам, че сте взели нужните мерки  в селата на общината, на входовете има изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, а кв. „Боймир“  сте поставили знак СТОП със светлини, който заостря вниманието на водачите“, каза Гендов.

Кметът допълни, че до края на годината ще бъдат поставени камери на входовете и изходите на селата Загориче, Климент, Тъкач, Сини вир и Долина.

„Смятаме, че това е в интерес на жителите, и по този начин се осъществява контрол на всички, които минават през населените места, това ще бъде полезно и във вашата работа“, обобщи Ахмедов.

На срещата стана ясно, че приемните на полицейските служители, които обслужват малките и отдалечени населени места се поддържат добре. Осветление има във всички населени места на общината, което дава сигурност на жителите. Продължава работата по различни превантивни програми сред децата и подрастващите в община Каолиново.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *